• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Ziua Internațională a Studenților are o semnificație majoră. Este ziua în care lumea a realizat că vocea studenților este importantă pentru societate. Fiecare al patrulea membru de sindicat din componența Sindicatului Educației și Științei este student.Din acest motiv, Con­siliul General al Sindicatului, organele sin­dicale ale universităților sunt într-o căutare permanentă de a fi aproape de necesitățile studenților, de interesele lor, de a le organiza timpul liber constructiv și de a le aduce cinste muncii depuse, atât la nivelul studiilor, cât și la nivelul activităților extra-curriculare, de voluntariat și sindicale.

În acest context, în anul 2011, Organizația Sindicală Studențească a Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, în Săptămâna Internațională a Tineretului, a venit cu propunerea la administrația universității de a organiza un concurs, care ar stabili cine sunt cei mai buni studenți ai anului și să le aducă cinste, printr-o Gală de Premii, unde alături de profesori, de colegi, de familie și prieteni să fie sărbătoriți, astfel scriind noi pagini de glorie în istoria universității.

Anul acesta, s-a celebrat a 8-a ediție a concursului ”Cel mai bun student al anului 2018 din Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă”. În urma concursului au fost selectați 24 de studenți, din cei buni pe cei mai buni. Conform regulamentului cu privire la desfășurarea concursului, pot participa toți studenții ciclului I și II de studii la trei nominalizări: excelență, merit academic și merit civic. La nominalizarea excelență au fost aleși 6 studenți: Cotiujanu Olesea, Facultatea de Istorie și Geografie, Cojocaru Elena, Facultatea Arte Plastice și Design, Dolinschi Irina, Facultatea de Arte Plastice și Design, Bordian Constanța, Facultatea de Filologie, Maevski Elena, Facultatea de Științe ale Educației și Informatică, Mihalache Nicoleta, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. La nominalizarea merit academic, au fost aleși alți 6 studenți: Cîșlari Petru, Facultatea de Istorie și Geografie, Pușcașu Ana, Facultatea de Arte Plastice și Design, Zdragat Lidia, Facultatea de Științe ale Educației și Informatică, Babici Rodica, Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, Bivol Rodica, Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, Vechiu Mariana, Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială. La nominalizarea merit civic au fost aleși 12 studenți: Ceban Valentin, Facultatea de Istorie și Geografie, Grecu Valentina, Facultatea de Istorie și Geografie, Obadă Alexandru, Facultatea de Istorie și Geografie, Lutenco Cristina, Facultatea de Arte Plastice și Design, Shtefliuk Doryna, Facultatea de Științe ale Educației și Informatică, Dreglea Galina, Facultatea de Științe ale Educației și Informatică, Costru Diana, Facultatea de Științe ale Educației și Informatică, Covcaliuc Carolina, Facultatea de Filologie, Andrițchi Ana, Facultatea de Filologie, Munteanu Natalia, Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, Osipenco Cătălina, Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, Clima Doina, Facultatea de Formare Continuă.

Serata festivă a înmânării premiilor a avut loc la Teatrul Național SATIRICUS, la festivitate ne-au onorat cu prezența: Ghenadie Donos, Preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din Republica Moldova, Nicolae Chicuș, Rectorul Universității Pedagogice de Stat ”Ion Creangă”, decanii facultăților, Ana Simac, Ciobanu Valentina, Angela Verdeș, Gabriela Topor, Angela Solcan și Aurel Tverdohleb, prodecanii, Liuba Cibotaru, Marcela Dița etc., profesorii universității și Centrul de Educație Artistică și Instruire Complementară cu un program artistic. După Gala Premiilor, seara a culminat cu un spectacol de voie bună și multă muzică, Nunta de A. P. Cehov, prezentat de gazda seratei.

Vrem să aducem mulțumiri domnului Președinte, Ghenadie Donos, care a venit cu un cuvânt de mulțumire, diplome și premii pentru cei mai activi lideri sindicali ai universității; administrației universității, prin persoana domnului Rector, Nicolae Chicuș, pentru susținerea în organizarea și realizarea concursului; decanilor facultăților, profesorilor, datorită cărora reușim să avem studenți demni de titlul CEI MAI BUNI! Cuvinte de mulțumire aducem gazdei serii, Teatrului Național SATIRICUS, Corului universității și conducătorului artistic, Iulian Dumitraș, grupului dramaticPaiațele și regizorului Ion Guțu, interpreților, Constanța Bordian și Alexandru Seu, Facultatea de Filologie, Dan Bunici, Facultatea Arte Plastice și Design și tuturor studenților implicați în organizarea seratei festive și desfășurarea concursului.

O SEARĂ PLINĂ DE EMOȚII ȘI VOIE BUNĂ, O FESTIVITATE DEMNĂ DE PAGINILE ISTORIEI UNIVERSITĂȚII PEDAGOGICE DE STAT ”ION CREANGĂ!

Uliana Culea, președintele Comitetului Sindical Studențesc

al UPS ”Ion Creangă”