• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Noi, participanţii la marşul şi mitingul de protest din 05 aprilie 2017, ne exprimăm profunda indignare faţă de indiferenţa sfidătoare cu care suntem trataţi de conducerea ţării, în încercările noastre de a ne face auziţi, cerându-ne dreptul, absolut legitim, la o viaţă demnă cu un salariu decent.

Am transmis, în repetate rânduri, revendicările noastre Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, am pichetat instituţiile publice centrale, dar guvernanţii noştri nu ne aud, ei nu doresc să înţeleagă că fără angajaţi motivaţi şi respectaţi sistemul educaţional din ţară va deveni nefuncţional! Indiferenţa lor este încă o dovada a faptului că, pentru ei, educaţia este un domeniu prioritar doar la nivel declarativ, nu şi in realitate!

Stimaţi guvernanţi! Am negociat două luni pentru ca să oferiţi o pomană umilitoare angajaţilor auxiliari şi nedidactici, care nu îi scoate din nivelul de subzistenţă!  Această pretinsă „majorare” a stârnit un dispreţ total al angajaţilor din ramură !

Daţi dovadă de respect şi faţă de noi şi plasaţi-ne în rândul celor, care au beneficiat de majorări salariale simţitoare. Vreţi educaţie de calitate? Daţi-ne viaţă civilizată – salarii şi burse decente !

Suntem aici pentru a ne revendica, perfect legitim, o viaţă decentă ACUM ! Vom fi perseverenţi şi solidari în acţiuni până vom obţine soluţionarea cerinţelor noastre!  Avem susţinere din partea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, a Comitetului Sindical European pentru Educaţie, cu sediul la Bruxelles, a colegilor sindicalişti din România ! Dacă nici de această dată nu vom fi auziţi, ne rezervăm dreptul de a protesta la locul de muncă. Totodată, chemăm la solidaritate şi înţelegere părinţii, elevii, studenţii şi întreaga societate ! Vom izbândi prin solidaritate !