• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Internaționala Educației a reacționat pozitiv la solicitarea noastră de ajutor pentru refugiații din Ucraina, plasați în centrele de refugiați din Instituțiile educaționale din Republica Moldova.

Citește mai departe...

Delegația Comitetului Sindical European pentru Educație, condusă de Larry Flanagan, președintele ETUCE, a efectuat în perioada 17-19 mai 2022, o vizită de lucru în R. Moldova.

Din delegația ETUCE au făcut parte: Larry Flanagan, președinte ETUCE (Scoția), Claudio Franchi, FLCGIL (Italia); Vicky Blake, UCU (Regatul Unit al Marei Britanii); Valerya Desplaihne-Cernyak, ETUCE (Belgia); Ekaterina Efimenko, ETUCE (Belgia); Alexandra Cornea, FSLI (România).

Comitetul Sindical European pentru Educație întrunește 127 de sindicate din educație din 51 de țări, reprezentând în total 11 milioane de membri în toată Europa.

Citește mai departe...

Crearea consiliilor de tineret pentru o implicare mai largă a acestora în activitatea sindicală a fost subiectul principal al unui seminar, organizat și desfășurat de către Federația Sindicala a Educației și Științei pe parcursul a două zile, 26 și 27 mai, în incinta Institutului Muncii.

Citește mai departe...

Igor Zubcu a fost ales președinte al Confederației Naționale a Sindicatelor în urma votului exprimat în cadrul celui de-al IV-lea Congres al CNSM.

La 3 iunie 2022 reprezentanții a 24 de centre sindicale național-ramurale s-au întrunit la Chișinău în cadrul celui de al IV–lea Congres al Confederației Naționale a Sindicatelor Moldova.

Congresul, eveniment care se produce o dată la 5 ani, a beneficiat de participarea partenerilor sociali naționali și a unui șir de oaspeți, sindicaliști din organizații sindicale internaționale.

Citește mai departe...

Schimbul de experienţă, ca formă de instruire a liderilor sindicali de toate nivelurile, dintotdeauna a fost utilizat de către Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei atât în scopul diseminării unor practici noi, inedite, cât şi pentru întărirea relaţiilor dintre lideri, facilitarea comunicării şi consolidarea rândurilor Federaţiei.

Citește mai departe...

Pe data de 9 noiembrie 2020 Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Federația Sindicală a Educației și Științei au semnat Convenția Colectivă pentru domeniul cercetării, anii 2021 – 2025 (nivel de ramură).

Citește mai departe...