• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Schimbul de experienţă, ca formă de instruire a liderilor sindicali de toate nivelurile, dintotdeauna a fost utilizat de către Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei atât în scopul diseminării unor practici noi, inedite, cât şi pentru întărirea relaţiilor dintre lideri, facilitarea comunicării şi consolidarea rândurilor Federaţiei.

În acest context, o rundă de schimb de bune practici a fost organizată în perioada 16 -23 martie curent. Organizaţiile-gazdă: comitetul sindical al Universităţii de Stat din Moldova, preşedinte dl Efim Chilari; consiliile raionale  ale FSEŞ: Râşcani, preşedinte dl Tudor Semeniuc; Hânceşti, preşedinte dna Ana Cimpoieşu; Orhei, preşedinte dl Simion Boţan, şi-au deschis larg uşile pentru colegii lor din alte instituţii şi raioane, pentru a-şi împărtăşi din propria experienţă de muncă sindicală. Principalul accent a fost pus pe construirea şi menţinerea relaţiilor de parteneriat social cu administraţia instituţiilor, cu organele locale de specialitate, cu reprezentanţii APL. Şi aici au fost foarte binevenite intervenţiile dlor  Igor Şarov, rectorul USM, Viorel Dandara, şeful OLDS Râşcani, a dnelor Valentina Tonu, şefa OLDS Hânceşti şi Silvia Mustovici, şefa OLDS Orhei, care au adus la cunoştinţa auditoriilor secretele funcţionalităţii parteneriatelor pe care le deţin cu organele sindicale respective.

Alt aspect al activităţii sindicale, împărtăşit colegilor de către preşedinţii vizaţi mai sus a fost lucrul cu liderii şi membrii organizaţiilor sindicale primare, menţinerea capacităţii mobilizatoare a acestora şi multe alte momente din cotidianul sindical.

Cu mesaje de salut au venit în faţa sindicaliştilor şi reprezentanţii organelor publice locale din Râşcani şi Orhei.

Reacţiile de mulţumire şi satisfacţie ale participanţilor la aceste întruniri au devenit principalul criteriu şi argument pentru a le continua.