• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

La 30 mai în incinta Institutului Muncii Federația Sindicală a Educației și Științei a organizat un atelier de lucru, la care au participat liderii sindicali din Consiliile municipale și raionale. În cadrul atelierului au fost puse în discuție  două concepte de salarizare. Dna Elena Cernei, viceministru, Ministerul Educației a informat despre noul concept de remunerare în bază de performanță al cadrelor didactice și de conducere din sistemul de învățământului general, elaborat în baza raportului companiei CIVITTA.

Dl Sergiu Sainciuc, vicepreședintele CNSM s-a referit la conceptul  sistemului de salarizare în sectorul bugetar elaborat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Dl S. Sainciuc a menționat,  ca acesta, se planifică să fie supus cât mai curând dezbaterilor cu toate părţile implicate, definitivat şi propus spre aprobare Guvernului. Liderii sindicali din educație au participat la dezbateri cu un șir de propuneri la ambele concepte. Propunerile concrete vor fi  adresate Ministerului Educației.