• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

În rezultatul analizei disponibilităţii organizaţiilor sindicale din componenţa FSEŞ vizavi de eventualitatea declanşării grevei la nivel de ramură, şi dat fiind asigurările date de partea Guvernamentală de a identifica soluţii mai satisfăcătoare pentru angajaţii din ramură după rectificarea Bugetului de stat din luna iulie,

Consiliul General al FSEŞ

H O T Ă R Ă Ş T E : 

  1. A lua act de informaţiile prezentate de membrii Comisiei de negocieri Guvern-FSEŞ, Stela Grigoraş, preşedintele  Comisei, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Maria Cărăuş, viceministru al Finanţelor, Mircea Buga, consilier principal de stat al prim-ministrului, Nadejda Lavric, vicepreşedinte FSEŞ, Victor Sînchetru, preşedintele CR Ştefan Vodă al FSEŞ.
  2. A reveni la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de protest, în dependenţă de rezultatele negocierilor, după rectificarea Bugetului de stat, care va avea loc în luna iulie.
  3. A cere părţilor implicate în negocieri, eficientizarea activităţii Comisiei respective, vizând realizarea revendicărilor salariale ale angajaţilor din ramură.
  4. Organele sindicale de nivelul doi şi cu atribuţii de nivelul doi vor informa în mod operativ organizaţiile sindicale primare privind prezenta decizie a Consiliului General al FSEŞ.
  5. Monitorizarea realizării prezentei hotărâri se pune în sarcina Biroului Executiv al FSEŞ.

Hotărîre cu privire la  acţiunile FSEŞ întru realizarea revendicărilor salariale ale angajaţilor din ramură