• Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
  • +373 22 237525

Comisia de negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei s-a întrunit ieri, 07.02.2017, într-o nouă şedinţă pentru a examina solicitările înaintate anterior autorităţilor.

Dialogul s-a referit la noul concept de salarizare a angajaţilor din sistemul educaţional, care urmează să fie elaborat în urma unei analize complexe a situaţiei curente din sistem şi a resurselor financiare disponibile. Astfel, s-a convenit că grupul de lucru interministerial va elabora, timp de o lună, propuneri concrete privind salariile primei categorii de salarizare și va continua, în conformitate cu  prevederile dispoziției Prim-ministrului, să identifice posibilităţile de majorare a salariului pentru toate categoriile de angajaţi din sistemul educaţional. 

Totodată, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au menţionat că este în proces de elaborare o nouă metodologie de salarizare a cadrelor didactice, în baza performanțelor obţinute. 

În context, vicepremierul Gheorghe Brega a reiterat deschiderea Guvernului pentru identificarea soluțiilor optime și rapide în vederea majorării salariilor pentru personalul didactic, non-didactic și personalul auxiliar. 

La rândul său, Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei din Moldova, Dumitru Ivanov, s-a pronunțat pentru acțiuni rapide de susținere a salariaților, luând în considerație situația dificilă a categoriilor vizate.